Haber

HÜDA PAR’dan flaş davet: Yabancıya satış durdurulmalı

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, yabancılara konut satışına son vermeye davet ederken, araç muayene ücretini de eleştirdi. Araç muayene firmasının tekelden çıkmasını isteyen Ramanlı, gecikme faizinin çok yüksek olduğunu belirtti.

“YABANCILAR İÇİN KONUT ARZI KISITLANMALIDIR”

Yabancılara konut satışına son verilmesi çağrısında bulunan Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, şunları söyledi: Türkiye’deki konut sorununun temel nedeni, vatandaşların alım gücünün düşmesine karşın artan maliyetler. Ev sahibi olmaktan uzak yoksul insanlarımız karınlarını doyurma telaşı içindeler. Durum böyle iken parası değerli olan diğer ülke vatandaşlarının ürettikleri konutların değerli bir bölümünün satın alınması konut arzını yetersiz kılmaktadır. Böylece aslında yükselişte olan konut fiyatları da öngörülemez bir şekilde yükseliyor. Vatandaşın alım gücünün son derece düşük olduğu ve yoksulluğun yaygın olduğu bir dönemde, vatandaşı uzun yıllar borçlanmaya dayalı programlar, Türkiye’yi sadece borçlu vatandaşlar ülkesi haline getirmeye hizmet edecektir. Gelinen aşamada yabancıya konut satışına son verilmeli, devlet tarafından kısa vadede ve kar amacı gütmeden ihtiyacı karşılayacak konut arzı sağlanmalı, vatandaşın alım gücünü artıracak projelere ağırlık verilmeli orta ve uzun vadede yatırım, üretim, istihdam ve ihracat amaçlarını gerçekleştirecek niteliktedir.dedi.

“ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI MERKEZ BANKASI’NDAN DAHA FAZLA PARA KAZANDIYOR”

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, araç muayene ücretlerinin yüksek olmasına değinerek, ” Araç muayene işlemleri ve ücretleri vatandaşı mağdur ediyor. Bir aracın muayene süresi sadece 10 dakikadır. Muayene sırasında herhangi bir onarım veya parça değişimi yapılmaz. Türkiye şartlarında yapılan işlere göre talep edilen ücret oldukça yüksektir. Araç muayene istasyonları Merkez Bankası’ndan bile daha fazla kazandırıyor” belirtti.

10 DAKİKALIK İNCELEME İÇİN İSTENEN ÜCRETE ELEŞTİRİLDİ

10 dakikalık muayene ücretinin 1130 lira olduğunu eleştiren Ramanlı, ” TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 122 bile değilken vatandaştan 10 dakikalık muayene için 1.130 lira almak hırsızlıktır. Gecikme ücreti olarak her ay için yüzde 5 faiz eklenir. Sadece geç ödeme faizi yıllık yüzde 60’tır. Merkez Bankası faizi tek haneye indirmiş olsa da vatandaşa uygulanan yüzde 60 oranı çok yüksek.” o cevapladı.

TEKEL KIRMA ARAÇ MUAYENESİ

HÜDA PAR Sözcüsü, araç muayenesinde tekelin kırılması ve rekabet ortamının sağlanması çağrısında bulundu. Araç muayenesinde var olan tekel kırılmalı, rekabetçi bir piyasa oluşturulmalı ve muayene fiyatları makul seviyelere çekilmelidir. Gecikme ücretleri de vatandaş lehine ayarlanmalı..” dedim.

İSLAM’A YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

İslam’a yönelik saldırılara dikkat çeken Ramanlı, kutsal değerlere yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, ” Milletvekili, Müslüman halkımızın inancına saygısı olmayan bir konuşmasında, laikliğe ve demokratik anlayışa alışık olmadığı yanılgısıyla Diyarbakır’da bir okulda teneffüs zili olarak salavat seçimini Meclis’e getirdi. Eğitim. Sanat kisvesi altında kutsallarımızı kırmanın bir hüner olduğunu düşünen bir sanatçı, camide uygunsuz pozlar vermekten çekinmedi. Geçtiğimiz günlerde bir akademisyen de Peygamber Efendimiz (sav)’e ahlaksızca hakaret etmişti.diye tepki gösterdi.

“MÜSLÜMAN HALKIMIZA RANDEVU”

“Mukaddeslerimize yapılan saygısızlığı kınıyoruz” tepkisini gösteren Serkan Ramanlı, İnancımıza ve kutsal değerlerimize yönelik bu tür hoş olmayan davranışları kınıyor ve kınıyoruz. Mayası İslam’la yoğrulan insanlarımız siyasetçi, sanatçı, akademisyen vs. adı altında kutsal değerlerimizi hedef alan bu sinsi zihniyet malumdur. Böyle çirkinliğe başvuranlara diyoruz ki, İslam’a ve kutsal mekanlarına saygısızlıkla bir yere varamazsınız. Azizlerimize saldırmaktan vazgeçin ve Müslüman halkımızdan özür dileyin.” davet etti.

sebenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşamkent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu