Haber

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Kamu Başdenetçisi Malkoç’u kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkesini ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Onur Malkoç’u kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Caparov’un, Malkoç’un iki ülkenin ombudsmanlık kurumları arasında temas ve deneyim alışverişinde bulunma çabasını takdir ettiği belirtildi.

Açıklamada Caparov’un Türkiye ile ilişkilere değindiği ve Kırgızistan ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği ve kardeşlik bağlarının her geçen gün güçlendiğine vurgu yapıldığı belirtildi.

Açıklamada Caparov’un, Malkoç’un kamu hizmetindeki güçlü deneyiminin Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ikili iş birliğinin daha da güçlenmesine değerli katkı sağlayacağına duyduğu güveni dile getirdiği belirtildi.

Malkoç, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Caparov’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, ikili ilişkilerin kardeşlik temelinde dinamik bir şekilde geliştiğini ve insan haklarının korunması alanında ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada Malkoç’un, Kırgızistan Ombudsmanı Cemile Camanbayeva ile Kırgızistan ile Türkiye Arasında Ombudsmanlık Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzaladıkları bilgisini paylaştığı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşamkent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu