Haber

İbb Meclisi ‘Deprem’ Gündemiyle Toplanacak

OKTAY YILDIRIM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Düzce’de meydana gelen sarsıntının akabinde bugün yapılan toplantısında, İstanbul’da depremle ilgili hazırlıkları konuşmak üzere genel görüşme yapılması teklif edildi. AKP ve MHP grupları tarafından verilen teklif oybirliği ile kabul edildi. Toplantının yapılacağı gün, partilerin ortak kararı ile belirlenecek.

İBB Meclisi’nin kasım ayı oturumlarının dördüncü birleşimi, Saraçhane’deki başkanlık binasında, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında bugün yapıldı. Toplantıda, Düzce’de dün gece meydana gelen ve İstanbul’da da hissedilen 5.9’luk sarsıntı gündeme geldi.

Oturumda kelam alan AKP Küme Başkanvekili Tevfik Göksu, meclise, İstanbul’da depremle ilgili yapılan hazırları konuşmak üzere genel görüşme teklifinde bulundu. Göksu, şunları söyledi:

“DEPREMİN NE KADAR CİDDİ OLDUĞUNU BU GECE 04: 08’DE BİR DEFA DAHA ÖĞRENDİK: Kentsel dönüşüm probleminin ne kadar önemli bir bahis olduğunu bu gece 04: 08’de bir kez daha öğrenmiş olduk. Deprem olurken herkes birbirine ‘Ne oldu’ sorusunu sorarken ‘Acaba İstanbul’da bir şey var mı’ diye sorular sormaya başladılar. Bu açıdan baktığımızda, sarsıntı sıkıntısında en çok bahsi geçen ve herkesin ‘Ne olacak’ diye sorduğu yer İstanbul.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİ OLARAK TEKLİF SUNACAĞIZ: Biz, bu meclisin çabucak ardından, çabucak artık, İstanbul’da kentsel dönüşüm ne alemde? İstanbul’da zelzeleyle alakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi hangi çalışmaları yapıyor? Hangi mekansal dönüşümleri inşa ediyor? Hangi vizyonu ortaya koyuyor? Kümelerin ortak belirleyeceği bir tarihte genel bir görüşme yapılması için Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak teklif sunacağız. Meclis, bu görüşmeyi kabul etmeli. İBB’nin şu ana kadar depremle alakalı yaptığı tüm çalışmalar hakkında konuşup tartışmalıyız ve İstanbulluları bilgilendirmeliyiz.”

GENEL GÖRÜŞME ÖNERİLDİ

Göksu’nun konuşmasının akabinde AKP Küme Sözcüsü Faruk Gökkuş, AKP ve MHP kümesi ismine teklifi meclise sunarak uygun bir tarihte İBB Lideri Ekrem İmamoğlu başkanlığında meclis genel görüşmesi yapılmasını önerdi. CHP Kümesi Sözcüsü Tarık Balyalı da metodun gerçek olmadığını ancak prensipte genel görüşmeye “evet” dediklerini açıkladı.

Deprem ve kentsel dönüşüm gündemli genel görüşme talebi oybirliğiyle kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşamkent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu